Skulle du själv vilja testa glasblåsning? Många tycker att det är roligt att testa på en möhippa, svensexa eller födelsedag när någon fyller jämnt till exempel. Passa även på att göra festen ännu roligare med likadana specialtryckta tröjor till hela gänget. På tsreklam kan du hitta snygga tröjor där du själv kan trycka din logga eller text.

Man kan välja mellan att alla i gruppen får prova på (om man inte är för stor grupp), huvudpersonen testar och de andra ser på, en visning där de professionella glasblåsarna visar sin teknik etcetera eller så kan man även komma dit bara en eller två för att prova på.

Titta upp vad som finns på just där du önskar gå. Det finns flera ställen att välja på i Sverige.

Tjejerna på Fjäderholmarna tar emot enstaka personer eller större grupper för att få prova på att blåsa eller skulptera massivt i det varma glaset hos dem.

Även företag kan boka in sig för ett företagsevent där man provar på att blåsa glas. Det är dock ett max på 8 personer per timme som kan blåsa glas.

Är ni istället intresserade av att titta på när de proffsiga tjejerna visar glasblåsning och teknik kan ni boka en privat visning.

Vill eller kan ni inte ta er till Fjäderholmarna så finns det liknande event runt om i landet. Tex erbjuder även Kosta Boda prova på glasblåsning hos dem.